Lennuvälja päästeauto asus teenima Sangaste pritsimehi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest toodud Sisu päästeauto saamislugu peab Rein Areng suisa loteriivõiduks ja on äsja soetatud masina suhtes optimistlik.
Soomest toodud Sisu päästeauto saamislugu peab Rein Areng suisa loteriivõiduks ja on äsja soetatud masina suhtes optimistlik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste vabatahtlik tuletõrjeühing hankis endale hiljaaegu uue tuletõrjeauto. Masin on olnud ühingu käsutuses umbes kuu ja saanud ka esimesed tuleristsed.

2011. aastast tegutsev ühing ostis auto Soomest oksjonilt ning ühingu juhataja Rein Arengu sõnutsi on selle saamine justkui loteriivõit. «Täiesti juhuslikult sattusin ühele oksjonisaidile, kus masin müügis oli. Tegemist on lennuvälja päästeautoga. Et minu soome keel on, nagu ta on, palusin abi Sanwoodis töötavatelt soomlastelt, et nad mind pisut aitaks ja ma kogemata reaktiivlennukit ei ostaks.»

Mehe sõnutsi on tal väga hea meel, et nad oksjoni võitsid ja auto 24. oktoobril ka koju tõid. Suurima plussina nimetas Rein Areng SISU firma auto võimet maastikusõiduks. «Maal on see hädavajalik ja seda autot ei huvita, kas on talvel teed lahti aetud või ei.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles