Ööpäev metsas Ajateenistus ei ole meelakkumine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Rein Säinas

«Kui homme õhtuks kaevik valmis ei ole, siis keegi enne homme magama ei lähe, kui kaevik valmis. Kaevame või öö otsa!» Need on esimesed kohe meelde sööbinud sõnad, mis mind Kuperjanovi jalaväepataljoni miinipildujapatarei sügisese kutsega ajateenistusse tulnute metsalaagris vastu võtavad.

Plaani ajateenijatega päev või kaks metsas veeta olen pidanud juba pikalt. Ühelt poolt pitsitab põnevus seoses erinevusega Kaitseliidus õpituga, kuna omal ajal teenistuskõlbmatuks tunnistatud mehena olen leidnud alternatiivi täita riigikaitsekohust kaitseliitlasena. Teisalt painab huvi, et mida need ajateenijad metsas ikkagi teevad.

Seiklusjutte maalt ja merelt ajateenijate elust olen kuulnud nii lähedaste kui kaugemate tuttavate käest, kuid oma silm pidi ikka kuningas olema. Sestap võtangi ühendust 2. jalaväebrigaadi teabeohvitseri nooremleitnant Jaanika Ojakõivuga ning pihin talle oma pisikest muret. Pisut ootamist ning ühel heal päeval saangi loa minna ajateenijate metsalaagrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles