GALERII: Valga muuseumi kunstikogu täienes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga muuseumis avati teisipäeval endise valgamaalase Lilia Singi maalinäitus. Üles on pandud üle kolmekümne õlimaali, mille hulgas on looodus- ja merevaateid, lillepilte ja kümmekond portreed.

Valga muusumi direktori Andres Rattasepa sõnul oli näituse Valka jõudmine tore juhus. «Võrumaa galerii otsis Vana-Võrumaaga seotud kunstnikke ja seoses sellega sain Taheva valla rahvalt teada Lilia Singist. Kui temaga ühendust võtsin, ütles ta esialgu, et ei korralda enam oma töödest näitusi, kuid kuuldes, et kutsuja on Valga muuseum, nõustus üsna kiiresti,» rääkis direktor näitust avades.

1941. aastal sündinud Lilia Sink on endine valgamaalane. 1956. aastal lõpetas ta kunagise Taheva seitsmeklassilise kooli, 1961. aastal Tartu kunstikooli ja seejärel Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maali erialal. Aastast 1978 töötas maalikunstnik Teaduste Akadeemia ajaloo instituudi kunstiajaloo sektoris, kus tema uurimisteema oli «Kunstilise tunnetuse spetsiifikast kaksikspiraali kujundi näitel». Aastast 1992 on ta vabakutseline kunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles