Selguvad loomade suurimad sõbrad ja vaenlased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti loomakaitse selts (ELS) kuulutas 15. aastat järjest avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi. Viimase kahe kuu jooksul Eesti inimestelt laekunud ja kõige enam nimetatud lugude vahel kutsub ELS detsembris hääletama.

Suurema demokraatia tagamiseks viib selts alates möödunud aastast tegude valimised läbi selliselt, et inimesi on kaasatud valimisse päris algusest peale. Oktoobri ja novembri jooksul on saatnud inimesed enda arvamuse 2015. aastal Eestis aset leidnud kõige eeskujulikumatest ja kõige taunimisväärsematest loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest.

Terve detsembri kutsub ELS aga kodulehel kuue kõige enam nimetatud loo põhjal hääletama lõppeva aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo poolt. Jaanuaris kuulutab selts välja kaks kõige enam hääli saanud lugu.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaadid on sel aastal kass Vango päästmine loomasõber Merle Rallmanni algatusel, MTÜ Nurru Ometi loomine ja tegutsemine Kuusalu loomavabriku likvideerimiseks ning koer Maximuse päästmine politsei ja Varjupaikade MTÜ poolt.

Kõige loomavaenulikemateks nimetati kõige enam aga Rando Randma toime pandud loomade väärkohtlemisi ja tapmisi, uue karusloomafarmi avamist Noarootsis ning koer Maximuse väärkohtlemist.

«Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine paneb Eesti inimesi loomadega toimuvat rohkem märkama ja õpetab eluliste näidete varal, millised inimeste teod põhjustavad loomadele palju kannatusi, kuidas oleks tulevikus võimalik neid ära hoida ning kuidas on igaühel võimalik abivajavaid loomi aidata juba täna,» loodab ELSi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.   

Eesti loomakaitse selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missioon on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles