Tulekul on tugevad tormid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul on paljudes kohtades tugev.
Tuul on paljudes kohtades tugev. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Ilmateenistuse kodulehele ilmunud info kohaselt on tulekul tugevad tormid, mistõttu tasuks jälgige jooksvaid hoiatusi.

Lõuna- ja edelatuul tugevneb prognoosi kohaselt reede päeval 7–12, puhanguti 18 m/s, saartel ja rannikul 12–17, puhanguti 25 m/s, õhtupoolikul 18–23, puhanguti 30 m/s. Sajab vihma. Õhutemperatuur on 4..8°C.

Tervele Eestile on tänaseks antud tormihoiatus. Eesti lääneosale kehtib 2. hoiatustase, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. «Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi,» võib lugeda juhiseid ilmateenistuse kodulehelt.

Valga maakonnale on sarnaselt koos teiste Lõuna-Eesti ja ka Ida-Eesti maakondadega antud esimese ehk nõrgema taseme hoiatus. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tasub sellega nendel, kelle tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgida tasub ka edasist ilmaprognoosi. Täpsemalt peaks täna päeval Valgamaal tugevnema lõuna- ja edelatuul puhanguti 18 m/s.

Laupäeva öösel on tsükloni kese Soome kohal ja torm jätkub läänest, loodest puhuva tuulega. Tuuleiilid võivad algul ulatuda rannikul 28–30 m/s, hommikupoole tuul nõrgeneb veidi. Sajab peamiselt vihma. Hommikuks alates läänest sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Õhutemperatuur on 1..5°C.

Päeval liigub üle Eesti juba järgmise tsükloni lohk, pilvisus tiheneb. Lääne-Eestist alates sajab vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 15–18 m/s, õhtul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Pühapäeval on sügav tsüklon Norra merel, Läänemerele toob tormituule uus osatsüklon, mis areneb eelmise jälgedes Norra edelarannikul ja suundub üle Stockholmi. Tuleb pilves ja vihmane ilm. Puhub edelatuul 9–14, puhanguti kuni 20 m/s, saartel ja rannikul 17–23, puhanguti kuni 33 m/s. Õhutemperatuur on öösel ja päeval 4..8°C.

Esmaspäeval jätkub lääne- ja loodetorm, tuule kiirus on rannikul 17–23, puhanguti 30 m/s, sisemaal iiliti kuni 20 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Öösel sajab veel mitmel pool vihma, Päeval ilm selgineb ja sajuhoogusid on harva. Õhutemperatuur on 4…7°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles