Must prints tuleb Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen etendusest "Must prints"
Stseen etendusest "Must prints" Foto: Mark Raidpere

Rakvere Teatri uusim lavastus «Must prints» on alustanud ringsõitu Eestimaal. Valga kultuuri- ja huvialakeskuses näeb etendust 7. detsembril.

Iris Murdochi «Must prints» on mitme põlvkonna jaoks kultusromaan, kus kohtuvad armastus ning sügavam sisu. Nüüd on Gerda Kordemetsa käe all valminud esimene Murdochi lavaversioon Eestis.

Bradley Pearson (Hannes Kaljujärv) on üksildane kirjanik, kes on sõitmas mereäärsesse majakesse, et seal oma romaani kallal töötada. Põgenemise üksindusse peatab telefonihelin. Sõber ning kirjanikust konkurent Arnold Baffin (Tarvo Sõmer) teatab juhtunud sündmustest ning palub abi. Vallandub kohati seebiooperlik ja hetketi isegi kriminaalse ülesehitusega draama. Kuni üks sõpradest armub teise tütresse.

Rakvere Teatri lavastuses mängivad Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Saara Kadak, Liisa Aibel, Ülle Lichtfeldt, Tiina Mälberg, Eduard Salmistu ning Tarvo Sõmer.

Samal päeval varem on valgas teatrisse oodatud lapsed, kes näevad muinasjuttu «Lumehelbeke», kus heljuvad tantsijad ning helisevad lauluviisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles