Valga meeste põdrakanepitee kogub tuntust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideedest tulvil tegusad Valga mehed Peeter Saimra (vasakul) ja Vjatšeslav Kulešov on käivitanud teesortide ja õunamaiuse tootmise. Kui praegu on Pärna puiesteel asuv teepood avatud ainult siis, kui mehed seal parajasti tööd teevad, siis peagi on uksed lahti regulaarselt.
Ideedest tulvil tegusad Valga mehed Peeter Saimra (vasakul) ja Vjatšeslav Kulešov on käivitanud teesortide ja õunamaiuse tootmise. Kui praegu on Pärna puiesteel asuv teepood avatud ainult siis, kui mehed seal parajasti tööd teevad, siis peagi on uksed lahti regulaarselt. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Vennad Peeter Saimra ja Vjatšeslav Kulešov on asunud Valgas valmistama põdrakanepist teed ja siirupeid ning õunamaiust. Toodang läheb nii Tartusse, Pärnusse kui Võrru, peagi avab uksed ka kohalik pood.

Mõnigi valgalane on märganud viimasel ajal Pärna puiesteel asuva maja aknal pilkupüüdvat samovari ja pilti auravast teetassist. Välisuks on aga enamiku ajast uudistajatele suletud. Olukord tekitas minuski uudishimu ning asusin uurima, mis ruumides toimub.

Minu üllatuseks selgus, et valgalane Peeter Saimra, kelle mobiilsest planetaariumist kirjutasin loo neli aastat tagasi, on Valgas käivitanud koos vennaga uue äri. Ettevõte toodab põdrakanepist teed ja siirupeid ning õunamaiust ehk õunajuustu, nagu mehed seda ise nimetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles