Tugev tuul on toonud kaasa elektikatkestused

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna, 4. detsembril Eestisse jõudnud torm on mitmel pool Eestis kaasa toonud elektrikatkestused, nii ka Valgamaal.

Elektrilevi rikete kaardi andmetel oli maakonnas kella poole seitsme paiku kõige enam majapidamisi elektrita Otepää vallas. Ametlikel andmetel kell 18.05 saabunud katkestuse tõttu oli siis piirkonnas vooluta 148 tarbimiskohta, neist 102 Arula küla piirkonnas, 46 Otepää ja Pühajärve piirkonnas.

Kella 19.57 seisuga oli elektrita majapidamisi Otepää vallas 27.

Elektrilevi lubab elektriühenduse piirkonnas taastada nelja tunni jooksul katkestuse saabumisest. Seega peaks hiljemalt 22.05 vool tagasi olema.

Samuti jäi Elektrilevi andmetel kella 17.15 paiku elektrita 33 Helme valla majapidamist. Kella 18.30 paiku oli Elektrilevi kaardi andmetel vool osas sealsetes majapidamistes tagasi, rikkest mõjutatud tarbimiskohti oli veel 12.

Kella 19 seisuga oli Valgas tuule keskmine kiirus 7,9 m/s, kuid puhangud ulatusid kuni 17,9 m/s. Sadas mõõdukat vihma. Õhutemperatuur oli 6,8 kraadi, kuid tajutav 3,3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles