Valgamaal on elektrita üle tuhande majapidamise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elektrilevi

Tormituulest tingitud voolukatkestuste tõttu on esmaspäeval kella 9 seisuga elektrita veel 11 670 Elektrilevi klienti, neist ligemale kümnendik Valgamaalt.

Elektrikatkestuste arv öö jooksul kasvas. Valgamaal näitas elektrilevi interaktiivne katkestuste kaart esmaspäeva hommikul elektrita kliente olevat koguni 1016, neist enamus oli Puka ja Tõlliste valla piirides.

Katkestuse tekkimisel on enne rikketelefonile 1343 helistamist mõistlik oodata 10–15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii käitudes väheneb kõnekeskuse koormus ja rikete kõrvaldamist juhtiva dispetšeriteni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole.

Täna hommikul on edela-, läänetuul sisemaal puhanguti 15- 20, Lõuna-Eestis kuni 23 m/s, rannikul 28, Saaremaal, Hiiumaal, Liivi lahel ja looderannikul kuni 30 m/s.

Lääne poolt alates pöördub tuul loodesse, puhanguid on sisemaal kuni 22, rannikul kuni 25, ennelõunal Hiiumaal ja looderannikul kuni 28 m/s. Õhtu poole annab tormituul tasapisi järele.

Veetase püsib hommikul 80-130, Pärnu lahes 150-160 cm keskmisest kõrgemale. Päeval langeb 70-120 cm-ni üle keskmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles