Pea pool valla tarbijatest oli elektrita

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elektrilevi

Kella 11.15 seisuga oli Valga maakonnas Elektrilevi katkesktuste kaardi põhjal rikete tõttu rivist väljas 19 alajaama kokku 744 tarbijaga. Eriti hull oli lugu Puka vallas, kus oli rivist väljas kolm alajaama kokku 550 tarbijaga. See tähendab, et vallas oli elektrivarustus vaid 52,5%-l omavalitsuse elektritarbijatest. Mujal oli vastav osakaal üle 95%.

Kella 11.25 paiku oli olukord Puka vallas tunduvalt paranenud. Elektrita oli kaks alajaama kokku 21 tarbijaga. Puka asulas oli elektrivarustus taastatud.

Elektrita majapidamisi oli rohkem veel Helme vallas (58), Valga linnas (50), Õru vallas (30) ja Sangaste vallas (24). Kõigil tarbijatel oli kaardi andmetel vool olemas Taheva ja Tõlliste vallas.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Kaarel Kutti selgitas Valgamaalasele, et rikkemeeskonnad pingutavad selle nimel, et võimalikult palju elektrikatkestusi esmaspäeva õhtuks kõrvaldada.

«Kuid rikete arvu, tööde mahtu ja lühikest valget aega liinide taastamiseks tehtavateks elektriehitustöödeks arvestades on see keeruline. Seetõttu ei saa prognoosida kõikide rikete kõrvaldamist ja Valgamaale võib jääda ükskuid elektrita majapidamisi kuni homseni.»

Kutti kinnitas, et kõik ulatuslikumad katkestused kõrvaldatakse maakonnas tänase päeva jooksul. «Kokku on Valgamaal elektrita 232 majapidamist. Rikkeid on erinevates piirkondades Valgamaal: Valga ümbruses, Lüllemäel, Keenis, Sangastel, Käärikul,» ütles kommunikatsioonijuht esmaspäeva keskpäeva paiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles