Pangakontor täitus näitusega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soojad sõnad, säravad pilgud ja äratundmisrõõm – kõiki neid võis näha täna, 10. detsembril Valgamaalase joonistusvõistluse parimate tööde autorite autasustamisel.

«Näe, issi, seal ongi minu pilt! Seal üleval!» See Otepää lasteaias käiva viieaastase Meribel Treiali hüüatus iseloomustas hästi sooja õhkkonda, mis Swedbanki Valga kontoris pärastlõunal valitses.

Kohal olid kõik need 13 last, kelle tööd Valgamaalase koostööpartnerid ajalehe 2016. aasta kalendrisse valisid, samuti eripreemia võitja. Lisaks neile vanemad, koostööpartnerite ja lasteaedade esindajad.

Tseremooniat juhtinud Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha kinnitas, et võistluse korraldajatel on väga hea meel laekunud tööde suure hulga üle: neid tuli toimetusele 300. «Hea meel on siin tunnustada parimatest parimaid!»

Koostööpartnerid, kes lastele omalt poolt auhinnad üle andsid, avaldasid head meelt, et Valgamaal sedavõrd palju häid joonistajaid on. Mitu last sai kiita ka selle eest, et nad noorest east hoolimata juba elu hästi tunnevad.

Näiteks Laatre Piima juht Edda Vahtramäe märkis kuueaastast Õru lasteaias käivat Meribel Kalamest tunnustades, et see laps on küll tõenäoliselt enne lehma näinud – sedavõrd loomutruud tundusid ettevõtte kollektiivile tema joonistatud lehmad pildil «Lõbus lehm tantsib karjamaal.».

Helme vallavanem Tarmo Tamm kinnitas, et kui talle tehti valla esindajana ettepanek võistluse koostööpartneriks hakata, polnud pikalt mõtlemist. «Teema »Suvepuhkus Helmes« oli nii atraktiivne, et ei näinud põhjust, miks mitte kaasa lüüa.

Samas nentis vallajuht, et parimat tööd polnud valida sugugi kerge: võitja selgus alles 3. voorus. Selleks sai Kaisa Padar Helme lasteaiast-algkoolist. »Tuleb tunnistada, et tema nägi asju hoopis teise pilguga, kui ise oled harjunud nägema.«

Just samal teemal sündis ka töö, mille Valgamaalase toimetus enda lemmikuks valis. Selle autor on nelja-aastane Dorian Gusek Valga lasteaiast Walko. Dorian on suisa kahekordne võitja, sest kalendrisse pääses ta tööga »Minu Valgamaa«.

Noor kunstnik kinnitas, et talle meeldib väga joonistada. Toimetuse lemmikuks osutunud töö puhul andnud emme talle küll nõu, kuid samas olnud tal endal kohe selge, mida ja kuidas teha. »Ma olen seal käinud,« põhjendas ta.

Lasteaia Walko direktor Riina Vähi kinnitas, et Dorian on hea joonistamisoskusega silma jäänud ka lasteaias. »Tal on ka vanem vend, kes samuti hästi joonistab.«

Vähil oli põhjust rõõmu tunda ka selle üle, et kalendrisse valitud 13 tööst suisa seitsme autorid on Walkost. »Tõesti oli väga hea aasta. Eriti hea meel on, et parimate sekka jõudsid mitme rühma tööd.«

Eripreemia julge värvikasutuse eest pälvis Mikk Arvo Lepikov Helme vallast. Vaid kolmeaastane noormees nookas küsimuse peale, kas talle meeldib joonistada, veendunult peaga. Sama reaktsioon järgnes küsimusele, kas ta äkki soovibki kunstnikuks saada.

Isa Andrus Lepikov kinnitas, et väga tõsiselt ei tasu Miku arvamusavaldusi võtta. »Tal on selline komme: iga asja peale noogutada.« Samas tunnistas isa, et poja eripreemia oli väga meeldiv üllatus. »Suhteliselt julge värvivalik tõepoolest,« kommenteeris ta Mikk Arvo tööd teemal »Lumi ja jää – veest on rõõmu ka talvel.«.

Swedbanki Valga ja Tõrva kontorite juhataja Anni Lillepea tunnistas, et kuuldes ettepanekust joonistusvõistluse »Mina märkan!« partneriks hakata, oli ta algul natuke segaduses. Nüüd olevat ta aga äärmiselt rahul võimaluse üle ettevõtmises kaasa lüüa. »Hästi põnev algatus, mis tekitas väga sooja tunde.«

Eriti suurt rõõmu avaldas Lillepea aga selle üle, et ettevõtmine liitis Valga kontori kaheksaliikmelist peret. »Tore, et kõik meie inimesed said kaasa lüüa. Ka meie teema võidutöö valisime koos – ja täitsa üksmeelselt.«

Nelja-aastane Walko lasteaias käiv Arina Jantsikene võitis pangatöötajate südamed Lillepea sõnul sellega, et väljendas lapse unistusi. »Meile meeldis mõte, et raha kasvab puu otsas ja et pangatöötajal on nii suur ja särav naeratus."

Positiivseid emotsioone jagus ka ühisesse kringli-, morsi- ja kohvilauda.

VÕITJAD TEEMADE KAUPA

«Lumi ja jää – veest on rõõmu ka talvelˮ

Pildi autor Meribel Treial, 5 a, Otepää lasteaed, Võrukaela maja

»Sajajalgsel sada saabastˮ

Pildi autor Varvara Sljusartšuk, 6 a, lasteaed Walko, rühm Cipollino

«Munadepühadˮ

Pildi autor Jana Bolšakova, 6 a, lasteaed Kaseke, rühm Rukkilill

»Lõbus lehm tantsib karjamaalˮ

Pildi autor Meribel Kalames, 6 a, Õru lasteaed

«Metsa istutamineˮ

Pildi autor Eliise Möldre, 6 a, lasteaed Walko, rühm Krõll

»Meie pere grillipiduˮ

Pildi autor Stella Täht, 6 a, lastead Mõmmik, rühm Mesimumm

«Suvepuhkus Helmesˮ

Pildi autor Kaisa Padar, 5 a, Ritsu lasteaed-algkool, keskmine rühm

»Minu unistuste töökohtˮ

Pildi autor Joosep Lõiv, 4 a, lasteaed Walko

«Minu Valgamaaˮ

Pildi autor Dorian Gusek, 4 a, Walko lasteaed

»Lehmad meile rõõmu toovad. Lapsed nende piima joovadˮ

Pildi autor Jelizaveta Markova, 6 a, lasteaed Walko

«Kana ja munaˮ

Pildi autor Emma Lapp, 5 a, Ala lasteaed

»Jõuluvana Konsumis kinke toomasˮ

Pildi autorid Eliise Haas ja Michelle Tšergati, 6 a, lasteaed Walko, rühm Krõll

«Minu unistuste pankˮ

Pildi autor Arina Jantsikene, 4 a, lasteaed Walko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles