Galerii ja video: Valgamaal hukkus tulekahjus eakas mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai täna hommikul kell 9.31 teate põlengust Valgamaal Helme vallas, kus Holdre põles suure leegiga kahekorruseline elamu, päästjad tõud tulest välja hukkunud eaka mehe.

Kell 14.59. Lõuna päästekeskus teatas, et tulekahjus hukkus eakas mees.

Kell 13.22. Päästetööde juhi sõnul on põleng sisuliselt kustutatud. Tema sõnul on leitud ka tulekahjus kannatanu - kas tegu on hukkunuga, seda päästetööde juht veel kinnitada ei saanud.

Kell 11.30. Majast endiselt kedagi välja toodud pole: seega on olemas teoreetiline võimalus, et põlenud majapooles elanud mees siiski pole hukkunud. Naaber sellesse aga ei usu, kuna kahjutule ohvriks langenud hooneosa elanik ei käinud tema sõnul üksi kodust kaugemal.

"Ta enam ei liikunud viimasel ajal palju: vaid õuel käis. Linna tal enam asja polnud. Tal oli vererõhk hästi kõikuv, see ei võimaldanud rohkem liikuda," rääkis naaber.

Põlenud hoonepoole pööninguosa on tules sisuliselt hävinud. Leeke enam näha pole, küll tuleb endiselt majast suitsu.

Kell 11.16. Põlengust teatanud mees rääkis Valgamaalasele, et oli vaadanud koos päästjatega üle oma majapoole ning tundub, et see pole põlengus oluliselt kannatada saanud: ehk pääseb see veekahjustustega.

Põleng jätkub ning kustutustöödele on saabunud appi ka Karksi-Nuia vabatahtlikud päästjad.

Kell 11.05. Täpsustatud andmetel jäi majja mees, kellel maja teises pooles elanud naabri sõnul olnuks homme 89. sünnipäev.

Teise majapoole elanik rääkis Valgamaalasele, et märkas hommikul kaevust vett võtma minnes, et korstna juurest tuleb suitsu -- nii-öelda valest kohast. Mees teatas sellest koheselt päästjatele, kuid nende kohale jõudes oli põleng arenenud juba sedavõrd kaugele, et majapooles elanud vanahärrat enam päästa ei õnnestunud.

Kell 10.48. Kohale kiirustas hulk päästeautosid. Kella poole 11 paiku viibis neid sündmuskohal neli. Tõrvast olid kohal nii põhi- kui paakauto, ühe autoga olid kohal Abja-Paluoja komando päästjad. Samuti viibis sündmuskohal vabatahtlikke pritsimehi.

Kohal viibis ka kiirabibrigaad. Praegu teadaolevatel andmetel pääses majas põlengu puhkedes viibinud vanem mees sealt omal jõul välja ega saanud ka kannatada.

Kustutustööd aga jätkuvad. Ümbrus on mattunud paksu suitsu ja kuulda on tugevat eterniidi praksumist, kuna leek on hoone eterniitkatusest väljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles