Toidupanga kogumispäevad olid jõulutundest kantud

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumispäevad on jõulutundest kantud.
Toidupanga kogumispäevad on jõulutundest kantud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädala lõpus viisid punapõllelised toidupanka esindavad vabatahtlikud kauplustes üle Eesti läbi järjekordse toidukogumisaktsiooni. Valga toidupanga koordinaatori Teresa Sale sõnul oli seekord toiduainete valik veidi erinev.

Toitu koguti maakonna kolmes paigas, traditsioonilistes poodides: Valga Rimis, Tõrva Kevade poes ja Otepää Konsumis. Kuidas seekord läks ja kas jõulukuul inimesed ka heldemad annetama olid, seda Sale esmaspäeval veel täpselt öelda ei osanud, kuid esialgne hinnang näitas, et läks hästi.

"Praegu just teeme kokkuvõtteid, eile sorteerisime, kaalusime, loendasime. Esimene hinnang koguseid vaadates on, et üsna tavapärane tulemus – seega hästi," vastas Sale ja lisas märkusena, et jõulutunne inimeste südames mõjutas ka valikut, mis toidupanga kärudesse annetati. "Seekord oli kindlasti rohkem komme ja piparkooke, ka näiteks praekapsast, isegi verivorste oli – nii et mõnele perele saab neidki pakkuda."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles