Valga linn paigaldab miljoni euro eest uue tänavavalgustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Teder
Jüri Teder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnale kuuluv AS Valga Vesi allkirjastas lepingu Valga linna tänavavalgustuse järgmise etapi rajamiseks; 600 uue valgusti paigaldamine läheb hinnanguliselt maksma üks miljon eurot, vahendas BNS.

Leping sõlmiti ITK Inseneribüroo OÜ-ga Valga linna tänavavalgustuse edasiseks projekteerimiseks teedele ja tänavatele, mis praegu veel on valgustusega katmata, teatas Valga linnavalitsus.

"Lõppenud tänavalgustuse projekti rahastamisreeglid võimaldasid meil rekonstrueerida vaid olemasolevaid valgusteid. Vanade asemele paigaldati üle 2100 uue LED-valgusti. Samas on linnas hulgaliselt tänavaid ja teelõike, kus tänavavalgustus üldse puudub ja kuhu meil selle projektiga valgusteid lisada ei õnnestunud," ütles AS Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder.

Tederi sõnul on esialgsete hinnangute alusel Valga linna vaja täiendavalt paigaldada ligi 600 uut valgustit lisaks, et tagada ühtlane valgustatus kõigis linna piirkondades.

"Oleme saavutanud uute valgustitega elektri arvelt olulist kokkuhoidu ja läbi rääkinud Valga linnavalitsusega edasise rahastamise osas. Kuna linna 2016. aasta eelarves kulutusi tänavavalgustusele ei vähendatud, siis annab see meile kindluse asuda projekteerima uut etappi tänavavalgustuses,“ märkis Teder.

Projekteerimine kestab 3 kuni 4 kuud ja selle aja jooksul püüab Valga Vesi leida ka võimalused ehituse rahastamiseks. Eelmisele hankele tuginedes võib kuluda alustatavale projektile ligi 1 miljon eurot, lisas Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles