Kiirabibrigaadide tööd pühad ei mõjuta

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Terviseameti teatel on kõik riigi 108 kiirabiüksust Narvast Ruhnu saareni saabunud pühadeks valmis ja töötavad tavapärase režiimi järgi.

Kiirabibrigaadid töötavad pühade ja aastavahetuse ajal oma tavapärase töörežiimi järgi, kuid töökoormuse olulise suurenemise korral ollakse valmis rakendama tööle koheselt ka lisabrigaade, teatas terviseamet. Haiglate erakorralise meditsiini osakonnad jätkavad tööd tavapärases rütmis, vahendab BNS.

Pikemate pühade ajal on inimesed reeglina kõrgendatud meeleolus, aktiivsemad, liiguvad palju ning seetõttu tuleb olla tähelepanelikum enda ja oma lähedaste suhtes.

Regulaarne ravimite tarvitaja peaks hoolitsema selle eest, et vajalike ravimite varu oleks olemas ka pühade ajaks. Kui sõita linnast välja pikki pühi või aastavahetust nautima kohta, kus pole varem viibinud, tuleks uurida kindlasti selle asula, küla ja talu nimi, et vajadusel hädaabi kõnet tehes saaks häirekeskust oma asukohast täpselt teavitada.

Vältida tuleks ka ülesöömist ning liialdamist alkoholiga. Samuti ei tohiks jätta väikelapsi järelevalveta põlevate küünalde ja muu lahtise tule juurde. Ilutulestiku rakette ja muud pürotehnikat tuleb kasutada vastavalt etteantud juhistele.

Kui vaja on enda või lähedase inimese haigestumise korral nõu, tuleb helistada perearsti nõuandetelefonile 1220, kus vastatakse kõnedele ööpäevaringselt. Võimalike mürgistusriskide korral annab ööpäevaringselt nõu mürgistuste infoliin 16 662. Ootamatult tekkinud raske terviserikke, trauma või õnnetusjuhtumi korral tuleb helistada hädaabi numbrile 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles