Fotod: ekstreemjõuluvanad võtsid Riiska järvel jõuluilmast viimast

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm veespordihuvilist tõrvalast otsustasid võtta ekstreemsest jõuluilmast mis võtta annab ja leidsid, et kui enne ei ole Eestis jõuluajal veelauda sõidetud, siis täna – esimesel jõulupühal - on selleks parim aeg. Ka riietus oli neil ajakohane.

Need kolm ekstreemjõuluvana olid Janar Kadak, Maido Ruusmann ja Argo Neumann, kes neljakraadist õhu- ja kolmekraadist veetemperatuuri miskiks ei pidanud ning Riiska järvel mullu suvel avatud Wakepark´is oma oskusi näitasid.

Ilm oli see, mis Ruusmanni sõnul sai tegelikuks ajendiks säärasele pöörasele ettevõtmisele. „Kuna selliseid jumalikke ilmasid on talvel nii vähe, siis me leidsime, et seda lausa peab ära kasutama,“ olid veespordihuvilise tõrvakate linnapea sõnad. „Üleeile õhtul tuli jutuks jõuluvanade mootorrattasõit, mis eile toimus. Kuna ma mootorrattur ei ole, ja ka poisid olid juba omavahel rääkinud, et peaks veelauda sõitma, siis oli otsustatud, et just nii me seda ilusat jõuluilma tähistama tulemegi“.

Mõeldud-tehtud – jõululaupäeva ilusast ilmast ja eilsest mootorrattasõidust inspireeritud mõte tehti täna teoks ja ka ilm oli kui selleks tellitud. „Eile oli mootorrattasõiduks sobiv ja täna on just selline vesine ja veespordiks sobiv ilm,“ hindas ka Kadak ilma ideaalseks ning Ruusmann lisas, et tegelikult on asi ikka selles, et Tõrva on ajalooline suvituslinn ja Tõrva mehed peavad ikka igasugustes tingimustes hakkama saama.

Päriselt kuivaks ei jäänud Riiska järvel ega selle ääres esimesel jõulupühal keegi - samavõrra, kui said veekaskaadiga üle pritsitud pealtvaatajad, langes vett ka taevast ja viimased sõidud tehtigi tihedas vihmasajus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles