Suusahullud võistlevad ööl ja päeval

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahullude Maraton 2015 stardihetk.
Suusahullude Maraton 2015 stardihetk. Foto: MTÜ Suusahullud

Tartu ja Otepää värskelt kunstlumest valminud radadel toimub 8.–10. jaanuaril suusavõistlus Tour de Suusahullud, mis tipneb kolmandat korda toimuva Suusahullude Öömaratoniga.

Võistluste korraldaja MTÜ Suusahullud esindaja Jaak Teppani sõnul võisteldakse nii sprindi- kui pikematel distantsidel ja osalema oodatakse nii meistersportlasi kui suusaharrastajaid üle kogu Eesti.

«Enne jõulupühi olime suusaürituse korraldamise asemel planeerimas juba mitmevõistlust, kuid tänaseks muutunud ilmaennustused kindlustavad kõigi suusasõprade rõõmuks mitmepäevase suusaürituse toimumise,» ütles Teppan. Tema sõnul on osalejate huvi vaatamata kesistele ilmaoludele olnud juba tänaseks üllatavalt suur.

Sarja avapäeval on kavas lühidistantsid ja lastesõidud vabatehnikas Tartus Tähtvere spordipargis.

Laupäeval saavad teoks Suusahullude 3. öömaraton, millel pikkust 30 kilomeetrit. Samuti sõidetakse 13 kilomeetrit klassikalises tehnikas Otepääl Tehvandi suusaradadel.

Pühapäeval leiab aga Otepää külje all aset mäkketõusu võistlus, mille täpne asukoht ja liikumisviis alles täpsustuvad.

Tour de Suusahullud võistlus sai alguse 2011. aastal inspireeritult populaarsest suusavõistlusest Tour de Ski. Võistlused korraldab MTÜ Suusahullud, kes on ürituse iga-aastaselt läbi viinud sõltumata lumeoludest – nii on eelnevatel aastatel peetud etappe ka Aura veekeskuses ja matkatud Käärikul Kekkose ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles