Keeld ohjeldab kalamehi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv
Peipsi järv Foto: Postimees/Scanpix

Seoses jääkatte tekkimisega Peipsi järvistule ja Narva veehoidlale ning nõrgal jääl viibimisega kaasnevast ohust inimeludele, on alates homsest keelatud minna jalgsi ja transpordivahendiga Peipsi-, Pihkva- ja Lämmijärve ning Narva veehoidla jääle.

Jäälemineku keeld hakkab kehtima alates homsest, 31. detsembrist. Jääleminek on keelatud Peipsi järvistul Tartu, Jõgeva, Põlva ja Ida-Viru maakonna piires ning Narva veehoidlal kuni vastavasisulise otsuse muutmiseni.

Piirivalvurid paigaldavad järvelemineku enamlevinud kohtadesse hoiatussildid ning samuti alustatakse jääluurega selgitamaks jää kandmisvõimet. Kui jääolud paranevad, viiakse jooksvalt sisse vastavad muudatused piirangu leevendamiseks ja jäälemineku lubamiseks.

Lõuna prefektuuri politseikapten Mati Mikson ütles, et tänase ööga kaanetusid nii Peipsi, Pihkva kui Lämmijärv, kuid ohutu jääleminek on tagatud alles siis, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enamgi.

«See, et mõnes kohas kalda ääres võib jää tunduda tugevana, ei tähenda kindlasti seda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu,» selgitas Mikson. Ta lisas, et kalastushuvilistel tuleks enne jääleminekut kindlasti uurida lähimast kordonist, millised on jääolud.

Jääolude kohta saab infot kordonitest:

Mustvee kordon                            333 1673

Varnja teenistuskoht                      333 1690

Mehikoorma teenistuskoht             786 1790

Värska teenistuskoht                     786 1780

Vasknarva kordon                         333 1650

Alajõe teenistuskoht                     333 1660

Narva kordon                               333 1580

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles