Aasta looma tiitlit kannab salapärane mäger

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kiskjate seltsist, ei ole aeglase ja kohmaka liikumisega mäger võimeline saaki jälitama. Seetõttu lepib ta kõigega, mis tema toitumisradadele jääb: marjad, putukad, pisiimetajad, seened ...
Kuigi kiskjate seltsist, ei ole aeglase ja kohmaka liikumisega mäger võimeline saaki jälitama. Seetõttu lepib ta kõigega, mis tema toitumisradadele jääb: marjad, putukad, pisiimetajad, seened ... Foto: Wikimedia

Homme algava aasta loom on mäger. Miks just tema? Üks põhjustest on, et huvitava välimuse ja käitumisega ning varjatud eluviisiga kärplasest ei tea me just kuigi palju.

Ulukiasjatundja Peep Männil tunnistab, et ega siiani Eestis mäkra väga tõsiselt uuritud olegi. Samuti puudub viimastel aastakümnetel seire selle looma kohta, seetõttu väga täpselt ei teatagi, kui palju ja kus nad elavad.

«Väga umbkaudselt saab öelda suurusjärgu 3000 ja on ka teada, et näiteks Saaremaal on neid oluliselt rohkem kui Mandri-Eestis.» Männili sõnul saab hakata tegema mägraseiret, mis ühtlasi peaks andma selgema pildi nende arvukusest, samas saab hakata kaardistama niinimetatud mägralinnakuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles