Kõik noorjalgpallurid peavad läbima terviseuuringu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Raigo Pajula.

Alates 2011. aastast on Eesti noorte jalgpallimeistrivõistlustel osalemiseks vaja esitada spordimeditsiinilise terviseuuringu tõend.

Uuringu teostamist rahastab haigekassa ning see on suunatud 7–19aastastele noortele, kes spordivad lisaks kehalise kasvatuse tundidele regulaarselt vähemalt viis tundi nädalas. Uuring annab ülevaate noorjalgpalluri tervislikust seisundist ja kehalisest võimekusest. Selle peamised eesmärgid on vastunäidustuste ja ning terviseriskide kindlakstegemine spordiga tegelemisel.

Kehalisele võimekusele mittevastava koormusega ja avastamata terviseprobleemiga treenimise tagajärjel võivad tekkida tõsised tervisekahjustused, näiteks südameveresoonkonna või tugiliikumissüsteemi kahjustused, mis äärmuslikel juhtudel võivad lõppeda äkksurmaga.

«Soovime, et meie noored pööraksid jalgpalli mängides tähelepanu oma tervisele ja läbiks vastavad uuringud, et tunda paremini oma keha võimeid ja iseärasusi,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles