Pool suusalumest peidab end veel pilvedes

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui murdmaasuusarajad sõltuvad peamiselt sellest, mis vabatahtlikult taevast alla tulla otsustab, siis Kuutsemäe ja Väikese Munamäe (fotol) suusakeskused on oma nõlvad paksu lumekihi alla saanud tänu miinuskraadidele ja lumekahuritele.
Kui murdmaasuusarajad sõltuvad peamiselt sellest, mis vabatahtlikult taevast alla tulla otsustab, siis Kuutsemäe ja Väikese Munamäe (fotol) suusakeskused on oma nõlvad paksu lumekihi alla saanud tänu miinuskraadidele ja lumekahuritele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maad kattev lumevaip paneb mõnegi eestlase suuskade järele haarama. Paraku peavad talispordisõbrad veel mõne päeva kannatama, kuna päris valmis kõik maakonna suusarajad veel pole.

Valgamaal asuvad avatud murdmaasuusarajad Tõrvas, Lüllemäel ja Otepääl. Ootamatu lume saabumine on kõikjale toonud kiired ettevalmistused algavaks hooajaks.

Kuigi võiks arvata, et juba praegune umbes 10sentimeetrine lumekiht harrastaja suuska kannaks, ütlevad oma ala spetsialistid, et korralikeks radadeks oleks seda valget ollust vaja vähemalt veel samapalju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles