Lasteaiad endiselt hädas võlgnikest vanematega

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Pääsuke Valgas.
Lasteaed Pääsuke Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügiseks paisusid Valga lasteaedade tasumata arved nii suureks, et nende sissenõudmine vanematelt anti inkassofirma hoolde. Nüüdseks on võlad linnaeelavest välja kantud, kuid nende sissenõudmine jätkub.

Oktoobriks oli nelja Valga lasteaia – Buratino, Pääsuke, Kaseke ja Walko – peale kogunenud ligi 10 000 euro suurune võlg, mis koosnes peamiselt tasumata jäetud toidu- ja kohamaksudest. Kuna osa võlgu ulatus aastasse 2011 ning paljud vanemad olid oma lastega juba Valgast lahkunud, otsustas linn sõlmida võlgade sissenõudmiseks lepingu inkassofirmaga Lindorff Eesti AS.

«Linnavalitsuse eesmärk ei ole kedagi kiusata, kuid 10 000 eurot on sedavõrd suur summa, mida meil ei ole võimalik kellelegi kinkida,» põhjendas linnasekretär Ragne Tsäkko toona linna meeleheitlikku sammu. «Oleme võlglastega suhelnud, saatnud neile meeldetuletuskirju, võimaldanud maksepikendust, koostanud täiendavaid maksegraafikud, kuid kahjuks pole see tulemust andnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles