Pakane lükkas talvepealinnas elu käima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvepealinna Otepääle on saabunud tõeline talv.
Talvepealinna Otepääle on saabunud tõeline talv. Foto: Monika Otrokova

Kui möödunud aasta lõpul olid veel soojakraadid ja maa must, siis tänaseks on talvepealinna Otepääle jõudnud tõeline talv. Aasta algus tõi Otepääle lund ning saab valida mitme aktiivse talvise tegevuse vahel. Ilusat talveilma jätku lubab ka ilmateenistus, mille kohaselt on Otepääl lähiajal oodata selget, päikesepaistelist ilma.

Otepää turismiinfokeskuse teatel on 31. detsembrist avatud Otepää Winterplace – Eesti suurim talvepark, pakkudes aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele. Talvepargis ootavad lustijaid lumerõngarajad, kelgumägi, uisuväljak, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund. Külalisi tervitavad viis põhjapõtra: Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven.

Tehvandi spordikeskuses on kolme kilomeetri pikkune kunstlumest suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada algab Tehvandi staadionilt ja kulgeb läbi lasketiiru staadioni kaitseseina tagant tõusuga Kunimäele, Järgnevad ohtlik laskumine ja tõus Hobuseraua tippu, laskumine ja tõus ümber lumehunniku,  laskumine ja lausik Tehvandi hotelli taha, tõus Kunimäele ja laskumine üle suusasilla staadionile tagasi.

Treeningurada on raskema reljeefiga ja kohati ohtlik ning ei sobi hästi algajatele. Kunstlumest kolmekilomeetrine rada, staadion ja lasketiiru staadion on valgustatud igal õhtul kella 21ni. Avatud on kelgutamiseks oma kelkudega omal vastutusel kelgumägi Neljakasemäel, kuid lund on seal veel vähe. Kelgumägi on valgustatud igal õhtul kella 21ni.

Avatud on ka seitsme rajaga Tehvandi talvine kettagolfipark. Mängida palutakse aga kindlasti ainult nendel radadel ja suusaradadel mitte liikuda. Suletud 11 suvisel rajal on korvid teisaldatud ja nendel mängida ei saa. Ketaste laenutamine Tehvandi staadioni hoonest. Autode parkimine peahoone asfalteeritud parklates ja juurdepääs rajale peahoone kõrvalt Neljakasemäe poolt või staadioni poolt jalgsi umbes 100 meetrit.

Tehvandi spordikeskuse radadel on keelatud liigelda mootorsõiduki, mootorkelgu või ATVga ning suusaradadel on keelatud jalutada koduloomi, kelgutada ja liikuda jalgsi.

Kuutsemäel on avatud neli nõlva: Lilleoru mõlemad pooled, Tinnijaagu, Kuutse ja lastenõlv. Väikese Munamäe suusakeskuses töötavad 4. jaanuarist uuenduskuuri läbi teinud Kohviku nõlv ja lastemägi.

Loodusturism.ee pakub Otepää turismipiirkonnas, turismitalude juures ja puhkekohtades ning Pühajärve jääl või liikumisradadel firmaürituste juurde seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Oodatud on gruppi koondunud pered ja sõpruskonnad. Samuti korraldatakse plaanilisi matkasid, kuhu saavad end kirja panna üksikud huvilised. Lisainfo on leitav loodusturism.ee kodulehelt.

Pärast aktiivset päeva saab lõõgastuda saunades ja spaades, maitsvaid lõunaid ning õhtusööke pakuvad Otepääl ja lähiümbruses restoranid, pubid ja kohvikud.

Lisainfot saab Otepää turismiinfokeskusest ja turismilehelt otepaa.eu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles