Verivorst kogub Maarja Külale raha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistused aknal. Foto on illustreeriv.
Jõulukaunistused aknal. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaal asuv intellektipuudega noortele mõeldud Maarja Küla ja Lõuna-Eesti suurim lihatööstus Atria Eesti, mille üks tootmisüksusi Valgas paikneb, alustasid ühise jõulueelse heategevuskampaaniaga.

Atria Eesti tõi selle tarbeks novembris müüki spetsiaalse Maarja-nimelise verivorsti, mille igalt ostetud pakilt läheb 50 senti Maarja Küla toetuseks. Verivorsti turustatakse VK kaubamärgi all, Vastse-Kuuste vallas asub ka Maarja Küla.

Sihtasutuse Maarja Küla juhataja Ly Mikheimi sõnul elab Maarja külas ka ühe Atria töötaja laps ning sealtkaudu tuligi teadmine abivajajatest. «Sisuliselt on see esimene sarnane koostöövorm, kus meie tarbeks ja toetuseks tehakse eraldi uus toode,» sõnas Mikheim.

«Tarbijatelt saadud toetuse saab Maarja Küla kätte järgmise aasta alguses,» lisas ta.

Maarja Küla on mõeldud intellektipuudega noortele ja asub Põlvamaal Kiidjärve ja Taevaskoja vahel. Praegu pakub see kodu 32 noorele vanuses 18–33 eluaastat. Erinevalt passiivsetest hooldekodudest püüavad sealsed elanikud aktiivselt iseseisva eluga toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles