Kirjaniku sünnikodu vaimsus pani vallajuhidki ümber kehastuma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Gailiti 125. sünniaastapäevale pühendatud mälestusüritus tema kodus Kuiksillal. Vallavanem Kaido Tamberg (paremalt), tema abikaasa Katrin Tamberg, maja perenaine Svetlana Oper ja Sanagste vallavolikogu esimees Rando Undrus
August Gailiti 125. sünniaastapäevale pühendatud mälestusüritus tema kodus Kuiksillal. Vallavanem Kaido Tamberg (paremalt), tema abikaasa Katrin Tamberg, maja perenaine Svetlana Oper ja Sanagste vallavolikogu esimees Rando Undrus Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Täna, 9. jaanuaril möödub 125 aastat kirjanik August Gailiti sünnist. Tema sünnikodus Sangaste vallas Lossikülas Kuiksillal leidis sel puhul aset omapärane ettevõtmine, mis valla esipaarid tavapäratusse rolli asetas.

Tõsi, taolisi ettevõtmisi on maja perenaine, Tsirguliina keskkooli õpetaja Svetlana Oper korraldanud varemgi. Seejuures sedavõrd mõjusalt, et täna tunnistas enam kui paarikümnest kokku tulnud Gailiti loomingu austajast mõnigi, et just see, kuidas vallavolikogu esimees Rando Undrus ühel varasemal taolisel üritusel Gailiti loomingut luges, on sundinud teda ennastki mõnd Gailiti teost uuesti kätte võtma.

Täna lugesid Gailiti mitut proosažanri ühendavast teosest "Kas mäletad, mu arm?" haaravaid palu või nende katkeid ette Sangaste vallavanem Kaido Tamberg, tema abikaasa Katrin Tamberg, Rando Undrus ja tema naine Sille Roomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles