Lapsed panid end proovile nii matkal kui males

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamatk oli elamuslik, eriti suurt elevust tekitas nähtud metskits.
Metsamatk oli elamuslik, eriti suurt elevust tekitas nähtud metskits. Foto: Katrin Villiko

Tramburai talvelaagrist, mis leidis aset Kaagjärve mõisas koolivaheaja teisel nädalal, võttis osa 25 last üle Eesti. Lapsi juhendasid Valgamaa noortevaldkonna aktivistid Marek Mekk ja Maarja Mägi, kelle käe all möödus lastel lõbus, kuid samas asjalik laagrinädal, andis korraldajate nimel teada Maritta Pillaroo.

Korraldajad ei lasknud ennast häirida ilmaennustusest, mis terve sügise jooksul lubas plusskraadidega talve, ning võtsid laagriplaani nii lumesõja, metsamatka kui iglu ehitamise. Ilmnes, et ilmataat oli plaanidega arvestanud ning juba esimene laagripäev oli ehedalt talvine: hommikul näitas kraadiklaas -24°C ja terve mõisapark oli paksu lumega kaetud.

«Laagrilised külastasid kohalikku mesinikku Urmas Nielsenit, kes näitas lastele, kus mesilased elavad ja kuidas kärgedest mett võetakse. Samuti käidi Küüniniidu talus, kus perenaine Liisi tutvustas taluloomi ja masinaparki ning viis läbi saanisõidu algkursuse. Lõõgastumas käidi Pühajärve spaas. Sangaste lossis tehti pärast kosutavat kõhutäit tutvust kohalike kummituste ja lossikeldris asuva Hiirtemaaga,» tõi Pillaroo välja.

Talvelaagri tippsündmus oli tema kinnitusel aga kuulsa maletaja Tatjana Fomina külaskäik. «Lapsed said selgeks maletamise põhitõed ning need, kellel oli maletamiskogemust rohkem, said Fominaga simultaanil mängida. Kuna 7. jaanuaril möödus Eesti malemeistri Paul Kerese sünnist 100 aastat, tutvustas Fomina tema elulugu ning kinkis lastele raamatu Keresest ja tema partiidest.»

Malepartiide käigus selgus, et selles laagrivahetuses osales mitu väga andekat noort maletalenti, seetõttu lubas Fomina suvel uuesti tagasi tulla ja lastega maletamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles