Maraton alustab ühistreeningu ja lumepäevaga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni rada pärast selle talve esimest pressimist. Näha on, et klassikajälje tegemiseks lund veel napib, kuid vabatehnikas on rada vanema suusaga juba sõidetav. Pilt on tehtud Paluveskil.
Tartu maratoni rada pärast selle talve esimest pressimist. Näha on, et klassikajälje tegemiseks lund veel napib, kuid vabatehnikas on rada vanema suusaga juba sõidetav. Pilt on tehtud Paluveskil. Foto: Daniel Toom

Sel pühapäeval saab alguse 44. Tartu maratoni programm. Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses leiab aset tasuta ühistreening, kus sõidetakse edasi-tagasi 4,5 kilomeetri pikkusel Tartu maratoni raja lõigul.

Teisipäeval esimest korda maratoniraja läbi sõitnud pearajameister Assar Kütt tõdes, et lund põhivõistluse korraldamiseks veel napib, kuid ühistreeningu läbiviimiseks on võimalik teha sõidetavaks 4,5 kilomeetri pikkune lõik finišipaigast Elvast niinimetatud vana kohvipunktini.

Seega saavad kõik osalejad sõita kokku üheksa kilomeetri pikkuse edasi-tagasi lõigu. Soovi korral võib teha ka mitu ringi ja nii oma kilometraaži pühapäeval veelgi pikendada. Kas see lõik saab sõidetavaks ka klassikalises tehnikas, selgub hiljemalt reedel. Teisipäevase seisuga oli Tartu maratoni rajal klassikajälje tegemiseks lund veel liiga vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles