Otepääle koguneb maailma paremik

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskus.
Tehvandi spordikeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

23. jaanuaril peetakse Otepääl maha Eesti ja Euroopa meistrivõistlused talitriatlonis. Jooksust, maastikurattasõidust ja suusatamisest koosneva multispordiala tiitlivõistlused korraldatakse esmakordselt Tehvandi spordikeskuses.

Võistlused saavad alguse 22. jaanuari õhtul Tehvandi suusastaadionil avatseremooniaga, kus esinevad JJ-Street tantsukooli kasvandikud, andis teada võistluse peakorraldaja Siim Ausmees.

23. jaanuaril antakse esimene start juunioridele, kellele järgnevad paratriatleedid. Veidi hiljem antakse start naistele, kes võistlevad eliit/U23 võistlusklassides ja seejärel stardivad meeseliit/U23 triatleedid.

Päeva lõpetab vanusegruppide start, mis on traditsiooniliselt kõige osalejaterohkem võistlus. Eesti võistlejatel on hea võimalus tulla võistluse käigus üheaegselt poodiumile nii Eesti kui Euroopa meistrivõistluste arvestuses.

Avatseremoonia ja võistlus on avatud kõikidele spordihuvilistest pealtvaatajatele.

Võistlusel on esindatud talitriatloni maailma paremik eesotsas Rahvusvahelise Triatloni Liidu talitriatloni edetabeli liidrite Pavel Andreevi ja Olga Parfinenkoga, kes mõlemad esindavad Venemaad. Eestlastest pakuvad meeste eliidi võistlusel teiste seas konkurentsi valitsev talitriatloni Eesti meister Sander Linnus ja Tartu maratoni nelikürituse võitja Allar Soo.

Võistluse stardinimekirjas on kokku 80 triatleeti üle kogu Euroopa. Eestlastele pakuvad konkurentsi võistlejad Venemaalt, Lätist, Norrast, Saksamaalt, Itaaliast, Hispaaniast ja Tšehhist.

Otepää talitriatloni läbiviimist toetavad Eesti Triatloni Liit, Medita kliinik, Otepää vallavalitsus, hasartmängumaksu nõukogu, Eesti Kultuurkapital ja mitu ettevõtet.

Võistluse korralduspartnerid on Euroopa Triatloni Liit ja Tehvandi spordikeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles