Maratoni programm algab pühapäeval

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni rada 14. jaanuaril
Tartu maratoni rada 14. jaanuaril Foto: Indrek Kelk

Tartu maratoni korraldajad kinnitasid, et arvestades lumeolusid saab sel pühapäeval, 17. jaanuaril, päev pärast Tartu maratoni 56. sünnipäeva alguse 44. Tartu maratoni programm, kui finišipaigas Elvas toimub tasuta ühistreening ja lastele lumepäev.

«Tartu maratoni rada on sõidetav treeningsuusaga. Kes kardavad suusapõhja rikkuda, peaksid Lõuna-Eestis harjutamiseks praegu pigem otsima mõne kunstlumest raja. Kellel on aga vanemad suusad, mis kehvema kvaliteediga suusarada ei karda, siis nende jaoks on Tartu maratoni rada sõidetav,» sõnas eile hommikul rada uudistamas käinud Tartu maratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Ühistreeninguks valmistatakse ette 4,5 kilomeetri pikkune lõik finišist kuni vana kohvipunktini ja tagasi, seega kokku üheksa kilomeetri pikkune rada. Kuigi vanas kohvipunktis on ette nähtud tagasipööre, võivad soovijad mööda rada edasi suusatada. Rajameistri sõnul on maratonirada praegu kuni Otepääni enam-vähem sama kvaliteediga.

Eraldi klassikajälge rajale ei freesita, kuna selleks lund veel napib. Küll aga on suusatajad ise rajale klassikajälje sisse sõitnud ja mööda seda saab ka klassikalises tehnikas sõita.

Korraldajad paluvad osalejatel end eelnevalt ühistreeningule registreerida.

Lapsed saavad osaleda lumepäeval. Rahvusvahelise suusaliidu egiidi all toimuv lumepäev ehk FIS World Snow Day toimub samuti 17. jaanuaril Elvas, Tartu maratoni finišipaigas.

Laste hulgas talispordi propageerimiseks loodud FIS World Snow Day on ülemaailmne lastele mõeldud lumepäev, kus maailma eri paigus suusatab samal ajal korraga kümneid tuhandeid lapsi.

Elvas, Tartumaa tervisespordikeskuses on lumepäeva puhul lastele avatud kaks rada: 400metritne ja 1,7 kilomeetri pikkune. Lasterajal saab sõita ka klassikalises tehnikas. Lisaks saab osaleda mitmesugustes mängudes ja kogenud suusatreenerid õpetavad lastele kasulikke suusanippe. Üritus on kõigile tasuta.

44. Tartu maraton saab teoks 21. veebruaril. Nädal enne on kavas 5. Tartu teatemaraton ja vabatehnikas sõidetav avatud raja sõit.

«Lõuna-Eestis ei ole praegu lund kaugeltki nii palju kui Põhja-Eestis, aga üldiselt oleme positiivselt meelestatud,» sõnas Kelk. «Sabiilset külma ja väikeste vaheaegade tagant lumelisa lubab praegu kuni veebruari esimese nädalani. See lisab usku, et veebruaris saab sõita juba väga hea kvaliteediga maratonirajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles