Rongisõit muutub kallimaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron andis teada, et 15. veebruarist hakkab kehtima uus sõidupiletite hinnakiri.

«Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt 5 protsenti. Lühemate sõitude puhul lisandub piletihinnale keskmiselt vaid 10 senti, seejuures jääb mitmetel juhtudel sõidu hind endiseks,» selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Tema sõnul vajavad rongipiletite hinnad korrigeerimist, kuna Elron suurendab uuel aastal reisijatele pakutava teenuse mahtu umbes 6% võrra, kiireid ühendusi on lisatud Narva ja Tartu liinile, rongiliiklus tiheneb ka mujal. «Suurenev diiselkütuse aktsiis ja kasvavad raudtee kasutustasud moodustavad olulise osa Elroni kuludest.»

Uuendusena hakkab Elron 15. veebruarist veebimüügis pakkuma vabalt valitava päevade arvuga perioodipileteid, mis annab püsiklientidele võimaluse sõite ökonoomsemalt planeerida. Perioodipiletit on võimalik osta kuni 90 päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles