Eesti turistid peatusid Valgamaal pikemalt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve spaa ja puhkekeskus.
Pühajärve spaa ja puhkekeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti majutusettevõtetes peatus 2015. aasta novembris 207 000 sise- ja välisturisti ehk 3% vähem kui 2014. aasta novembris, teatab statistikaamet. Valgamaa majutusettevõtetes peatus novembris 3715 sise- ja välisturisti ehk 11% vähem kui mullu samal ajal.

Novembris peatus majutusettevõtetes 124 000 välisturisti, mis oli 7% ehk ligi 10 000 turisti võrra vähem kui 2014. aasta novembris. 69% turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Soome turistide arv vähenes novembris 5%. Jätkuvalt väheneb Venemaalt saabuvate turistide arv, novembris peatus majutusettevõtetes 38% vähem Venemaa turiste kui 2014. aasta samal kuul.

Läti turistide arv üleriigiliselt suurenes 2% võrra. Eesti turismi suurematest partnerriikidest saabus eelmise aasta novembriga võrreldes rohkem turiste Saksamaalt, Suurbritanniast ja Poolast. Vähem turiste saabus Rootsist, Norrast ja Prantsusmaalt. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv. 77% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles