Labor töötab täistuuridel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimehed on metssigade arvukust tublisti vähendanud.
Jahimehed on metssigade arvukust tublisti vähendanud. Foto: Jaanus Lensment

Veterinaar- ja toidulaboratoorium (VTL) on jaanuari jooksul analüüsinud seakatku välistamiseks juba 1563 jahimeeste abiga kogutud metssigade proovi, 144 neist on olnud positiivsed. Möödunud teisipäeval uuriti kokku 360 proovi, mis on senini suurim ühe päeva jooksul analüüsitud proovide arv.

«Veterinaar- ja toidulaboratoorium tõstis intensiivsema küttimisperioodi ajaks laborivõimekust, et kõik laborisse jõudnud proovid saaksid võimalikult kiiresti analüüsitud. Mahasadanud lumega on jahimeeste abiga laborisse toimetatud proovide kogus viimastel nädalatel oluliselt suurenenud,» ütles VTLi direktori asetäitja loomahaiguste alal Imbi Nurmoja.

Kui surnuna leitud loomade puhul on sigade Aafrika katku suhtes positiivsete leidude hulk olnud püsivalt kõrge, siis Nurmoja sõnul teeb muret, et pidevalt tõuseb positiivsete proovide osakaal kütitud loomadelt kogutud proovidest. «Positiivsete proovide suur osakaal näitab, et haigustekitaja kontsentratsioon metsas on endiselt väga kõrge,» selgitas Nurmoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles