Norras astuvad võistlustulle ka Valgamaa noored

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro 2012. aastal Kultuurkapitali auhinda kätte saamas.
Artti Aigro 2012. aastal Kultuurkapitali auhinda kätte saamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Norras Lillehammeris leiavad 12.–21. veebruaril aset teised noorte taliolümpiamängud. Eestist sõidab mängudele 28-liikmeline delegatsioon, kuhu kuulub 17 sportlast, 10 treenerit ja tugipersonali liiget ning üks mängude «Young Ambassador» programmis osalev vabatahtlik.

Programmis on 15 spordiala ja jagatakse välja kokku 70 medalikomplekti. Mängudel osaleb ligi 1100 sportlast 70 riigist, kelle vanus on vastavalt alale 15–18 aastat.

Lillehammerisse sõitjate seas on ka Valgamaa noori. Artti Aigro teeb kaasa suusahüpetes ja Mart Vsivtsev laskesuusatamises. Kui suusahüpetes on Aigro ainus Eesti esindaja, siis laskesuusatamises on riik esindatud nelja sportlasega: peale Vsivtsevi on võistlustulle minemas Hanna Moor, Anneliis Viilukas ja Robert Heldna.

Mäesuusatamises esindab Eestit mängudel Anna Lotta Jõgeva, murdmaasuusatamises on võistlemas Stine-Lise Truu ja Kaarel Karri, curlingus Kristin Laidsalu, Britta Sillaots, Jarl Guštšin ja Eiko-Siim Peips. Iluuisutamine jäätantsus teevad kaasa Viktorija Semenjuk ja Artur Gruzdev, kahevõistluses Andreas Ilves, kiiruisutamises Kaspar Kaljuvee ja Kermo Voitka.

Noorteolümpia erineb teistest spordivõistlustest põhjaliku haridus- ja kultuuriprogrammi poolest. Paralleelselt võistlustega toimuvad erinevad loengud, kohtumised, töötoad. Eesmärk on inspireerida noori spordi kõrvalt rohkem õppima ja ennast arendama. Erinevate kultuuriliste ettevõtmiste kaudu püütakse kasvatada noortes sallivust ja paremat üksteise mõistmist,panna neid leidma uusi sõpru ja mõistma olümpia väärtuseid.

Esimesed Noorte Taliolümpiamängud toimusid 2012. aastal Innsbruckis, kus Eestit esindas 17 noorsportlast, kes võistlesid seitsmel alal. Esimestel noorte taliolümpiamängudel osales kokku 1059 sportlast 60 riigist ja medaleid anti välja 15 spordialal. Eesti edukaima sportlasena võitis laskesuusataja Rene Zahkna Innsbruckis kaks hõbemedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles