Vale toit sai kahele Otepää põhjapõdrale saatuslikuks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvepargi üks eestvedaja Raivo Kalda tunnistas eile, et tegemist on tõepoolest kurva juhtumiga. Tänu õigeaegsetelt antud ravimitele on aga ellujäänud, kuid endiselt seedehäirete küüsis vaevlevate põtrade väljavaated head.
Talvepargi üks eestvedaja Raivo Kalda tunnistas eile, et tegemist on tõepoolest kurva juhtumiga. Tänu õigeaegsetelt antud ravimitele on aga ellujäänud, kuid endiselt seedehäirete küüsis vaevlevate põtrade väljavaated head. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval suri lühikese vahega viiest Otepää talvepargis elanud põhjapõdrast kaks. Veterinaaride hinnangul põhjustas loomade hukkumise ebasobivast toidust põhjustatud seedehäire.

«Tegemist oli väga kurva päevaga, kui napilt 12 tunni vahega suri kaks meie põhjapõtra. Detsembri alguses saabunud viis väga toredat põhjapõdravasikat olid veel mõni päev tagasi rõõmsad ja kepslesid ringi,» teatas peamiselt lastele kelgutamist ja lumerõngastega sõitu pakkuva talvepargi Winterplace juhataja Siim Kalda eile Valgamaalasele.

Kohal käinud veterinaari diagnoosi kohaselt põhjustas vaevalt kümne kuu vanuste loomade hukkumise toit, mida põdrad seedida ei suuda. «Kahjuks on inimeste heatahtlikkus lõppenud kurvalt. Siinkohal tahan panna kõigile südamele, et põhjapõtru ja teisi loomaaedades olevaid loomi võivad toita ainult nende pidajad,» sõnas Kalda, kes tahab uskuda, et antud juhul ei ole tegemist kellegi pahatahtlikkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles