Valgamaa võidab üha rohkem siseturistide südameid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevdirektori Maarika Liivamägi sõnul oli 11 kuu kokkuvõttes suurim langeja Venemaa turg.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevdirektori Maarika Liivamägi sõnul oli 11 kuu kokkuvõttes suurim langeja Venemaa turg. Foto: ANDRES TEISS/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti majutusettevõtetes peatus 2015. aasta 11 kuuga 2,9 miljonit turisti. Kui siseturistide arv kasvas 2014. aasta sama ajaga võrreldes 7,2 protsenti, siis välisturistide arv kahanes 3,4 protsendi võrra.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevdirektori Maarika Liivamägi sõnul oli 11 kuu kokkuvõttes suurim langeja Venemaa turg.

«Kokku peatus meie majutusasutustes möödunud aasta 11 kuu jooksul 1 792 696 välisturisti, kellest ligi poole moodustasid külalised Soomest, Lätist, Venemaalt ja Saksamaalt. Ja kuna meie peamised eksportturud Soome ja Venemaa olid languses, mõjutas kukkumine ka kogu statistikat,» sõnas Liivamägi pressiteates.

Venemaalt saabuvate turistide arv oli 87 828 ehk 34 protsenti vähem kui 2014. aasta samal ajal.

Liivamägi sõnul on kõige enam kasvanud Jaapani, USA ja Taani turistide osakaal, keda on võrreldes eelmise aasta sama ajaga vastavalt 34, 28 ja 21 protsenti rohkem. «Need ei ole absoluutnumbrites suured mahud, kuid strateegiliselt väga olulised piirkonnad, sest näiteks Aasia suunal on nii riik kui erasektor teinud palju tööd, et seda turgu senisest enam avada,» sõnas Liivamägi.

Välisturistide seas on jätkuvalt populaarseim sihtkoht Tallinn, millele järgnevad Pärnu, Tartu ning Saare maakond. Soomlaste seas on lisaks eelpool mainitutele hinnas ka Ida-Virumaa, Lõuna-Eesti ning Hiiumaa majutusettevõtted. Läti turisti jaoks on populaarsete sihtpunktide seas ka Pärnu ja Pärnumaa majutusettevõtted.

Rootsi turistide arv on väikest kasvu näidanud Pärnu ja Võru maakonnas, muudes maakondades on jätkuvalt saldo negatiivne. Saksa turistide meelispaikadeks on Tartu ja Tartumaa majutusettevõtted. Siseturistide seas on aastaga enim populaarsust kasvatanud Valga, Viljandi, Rapla ning Ida-Virumaa majutusettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles