Mitmel pool maakonnas on inimesed elektrita

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihma tõttu raskeks muutunud lumi murrab lausa puid. Üks selline langes elektriliinile teisipäeval Puka vallas Soontaga külas, põhjustades sellega järjekordse elektrikatkestuse.
Vihma tõttu raskeks muutunud lumi murrab lausa puid. Üks selline langes elektriliinile teisipäeval Puka vallas Soontaga külas, põhjustades sellega järjekordse elektrikatkestuse. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Elektrilevi rikete kaardi andmetel oli täna kella 14 paiku Valgamaal elektrita tarbijaid viies Valgamaa omavalitsuses.

Kõige enam oli elektrita majapidamisi Helme vallas – 163. Palupera vallas oli neid 121, Õru vallas 86, Puka vallas 67 ja Hummuli vallas kolm. Seejuures oli Puka vallas rikke tõttu rivist väljas lausa kaks alajaama.

Esimesed teated praegustest elektrikatkestustest Valgamaal jõudsid Elektrilevini kella kolmveerand ühe paiku – need tulid Puka kandist. Ridamisi aga hakkas rikketeateid saabuma mõni minut enne kella kahte.

"Kella 14.40 seisuga oli Valgamaal neli rikkelist elektrikatkestust, mille tõttu on vooluta 496 majapidamist. Suur probleem on praegu jäide, aga ka liinidele langevad puud. Nii põhjustas jäide elektrikatkestuse Õru vallas ning Kuigatsi piirkonnas tekitas rikke liinile murdunud puu," kommenteeris olukorda Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Maret Reinumägi.

Ta lisas, et rikkemeeskondadele teevad riketele kohalejõudmise keeruliseks väga libedad külavaheteed.

Elektrilevi loodab kõik rikked Valgamaal kõrvaldada nelja tunni jooksul alates nende tekkest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles