Otepääl hävis tules hotell

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul süttis Otepääl spaahotell Bernhard. Inimesed põlengus viga ei saanud, kuid tulekahju järel on hotell suures osas hävinud.

Täna kell 17.14 sai häirekeskus äärmiselt äreva väljakutse Otepäält, kus teate kohaselt oli süttinud hotell.

Teataja sõnul oli põleng puhkenud Otepääl Kolga tänaval asuvas hotellis Bernhard. Mis täpsemalt põleb, teataja öelda ei osanud. Küll kinnitas ta, et kahekorruselisest majutusasutuse hoonest on leek väljas.

Lõuna päästekeskus kinnitas, et põleb Bernard SPA hotell. "Tuli on kogu hoone ulatuses laiali, maja põleb lahtise leegiga," ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kilk.

Ta lisas, et ümbritsevatele elumajadele ohtu ei ole, kuid päästeamet soovitab inimestel aknaid ja uksi kinni hoida, et suits neile kahju ei teeks. Päästjate andmetel hotell ei töötanud ja seega polnud seal ka inimesi.

Hotelli juht Madis Mutso ütles, et ei viibi hetkel kohapeal, mistõttu ei tea ta täpselt, mis toimub ja kui hull olukord on. Küll oli ta teadlik, et hotellis tõepoolest tulekahju on puhkenud.

Samal tänaval asuvas Otepää looduskeskuses töötav keskkonnahariduse spetsialist Margit Turb aga tõdes aknast põlengukoha poole vaadates, et tegu tundub olevat tõsise põlenguga. "Ikka suur tulekahju on," hindas ta mõni maja eemal asuvas majutuasutuses toimuvat.

Ühe teise inimese sõnul nägi ta mõne aja eest Otepäält lahkudes mitut päästeautot kohale kiirustamas. Tegu on kõrgendatud ohuastmega ehk 3. astme väljakutsega.

Põles puitkarkassist osa

Kohale saabunud päästjad tegid kindlaks, et lahtise leegiga põleb hotelli kahekorruselise hoone puitkarkassist osa. Päästjad kaitsesid süttimise eest lähedal asuvaid elumaju ning hotellihoone katlamajas olevaid kütusemahuteid.

Kustutustööde käigus sai üks põlengusuitsu sisse hinganud Otepää päästja mürgistuse ning kiirabi toimetas mehe tervisekontrolliks haiglasse.

Päästetöödel osalesid päästjad Otepää, Elva, Antsla, ja Tõrva päästekomandost ning kutselistele olid abiks Rõngu vabatahtlikud päästjad.

Päästetöid juhtisid Võru ja Tartu vanemoperatiivkorrapidajad.

Tulekahju levik piirati kella 21.30 paiku, järelkustutustööd aga veel kestavad.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Bernhard SPA Hotellis on ettevõtte kodulehe andmetel 32 tuba, neist 20 kahekohalist standardtuba, 8 peretuba ning 2 juuniorsviiti ja 2 sviiti. Lisaks on hotelli klientide päralt restoran, lobby-baar, suvekuudel terrass, välikaminaga grillinurk, SPA Veeilm ning tervisekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles