Gripihaigete arv üha kasvab

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervisameti andmetel registreeriti Valgamaal möödunud nädalal 50 gripilaadsetesse viirusnakkustesse haigestumist. Valga haiglas on sel aastal ette tulnud üks gripijuhtum, kuid haiglaravi inimene ei vajanud.

Gripilaadsetesse ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste arv hakkas Eestis terviseameti sõnul märgatavalt tõusma möödunud nädalal. Üle riigi pöördus siis arstide poole 4656 haigestunut. Eelneva nädalaga võrreldes kasvas näitaja 32 protsenti, kusjuures oluliselt kasvas grippi haigestunud inimeste arv, mis kolmekordistus.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul pöördus Valgamaal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole eelmisel nädalal 50 inimest. Ümber arvutatuna teeb see 100 000 elaniku kohta 167 nakatunut, kusjuures Eesti keskmine oli 354,5. «Registreeriti ka mõni gripilaadsetesse haigustesse haigestumine, mis on nende 50 arstile pöördumise hulgas,» lisas Saluri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles