Selgusid euroliiduteemalise viktoriini võitjad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on euro sümbol Euroopa keskpanga hoone ees..
Pildil on euro sümbol Euroopa keskpanga hoone ees.. Foto: Caro / Scanpix.

Selgunud on Europe Directi Valgamaa infopunkti ja Valga ning Tartu maavalitsuste korraldatud Valga ja Tartu maakonna üldhariduskoolide õpilaste elektroonilise viktoriini «Tunne Euroopa Liitu!» parimad. Viktoriin kestis 15.–19. novembrini. Kahest maakonnast kokku osales 536 noort: Valgamaalt 251 õpilast ja Tartumaalt 285.

Hindamine toimus kahes vanusegrupis. Esimesse kuulusid õpilased kuni 8. klassini ja teise vanemates klassides käijad.

Kõige suurem konkurents oli Valgamaa vanemas grupis, kus kõigile küsimustele vastas õigesti 43 õpilast. Võitjate väljaselgitamisel sai määravaks jutustavale küsimusele «Miks mulle meeldib/ei meeldi, et Eesti võtab kasutusele ühisraha euro?» antud vastus. Mida põhjalikumalt oli välja toodud euro plussid ja miinused, seda parema koha vastaja sai.

Autasu saavad mõlema maakonna kummagi vanusegrupi 10 paremat vastajat. Valgamaa mõlema vanusegrupi viis parimat saavad auhinnaks Apollo raamatupoe raamatud ja Tartumaa viis parimat Apollo raamatupoe kinkekaardi. 6.–10. koha omanikud saavad auhinnaks Europe Direct Valgamaa infopunkti meened.

«Euroviktoriinist võttis osa 13 Valgamaa ja 17 Tartumaa kooli. Valgamaalt osales 53 õpilast nooremas vanusegrupis ja 198 vanemas grupis ning Tartumaalt 67 õpilast nooremas grupis ja 218 vanemas grupis.» rääkis
Valgamaa Euroopa Liidu alase teavitustöö peaspetsialist Marika Muru.

«Valgamaa aktiivsemad koolid olid Valga gümnaasium 95, Tõrva gümnaasium 61 ja Valga vene gümnaasium 39 osalejaga,» lisas ta.

Valgamaa 1. vanusegrupi esikoha saavutas Mardo Kööp Keeni põhikoolist, teine oli Kermo Küün Valga gümnaasiumist ja kolmas Polina Rubtsova Valga gümnaasiumist.

Teises vanusegrupis võitis Kaidi Keskoja Hargla koolist, teise koha sai tema koolivend Kerdo Arikas ja kolmanda Liis Ostnik Valga gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles