Valmis valgamaalaste rahulolu uuring

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsuse käsutuses olnud hoone Valgas Kesk tänaval
Valga maavalitsuse käsutuses olnud hoone Valgas Kesk tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selle aasta oktoobris ja novembris viis Turu-uuringute AS Valgamaa elanike seas läbi rahulolu uuringu. 70% vastanutest peab Valgamaad jätkuvalt heaks elupaigaks.

Valgamaa maine elanike seas on jätkuvalt kõrge, kuid majanduslangusega seoses on langenud nende hinnang maakonna töövõimalustele, arengu kiirusele ja elanikkonna aktiivsusele.

67 protsenti valgamaalastest peab töövõimalusi Valgamaal pigem kehvaks ning see näitaja on märgatavalt kehvem eelmise uuringu näitajast: 2008. aastal oli 53%. Sarnaselt varasematele uuringutele on kõige levinum põhjus töökohta vahetada soov leida parema palgaga töö. Seda põhjust mainis 64 protsenti töökohta vahetada soovivatest palgatöötajatest.

Samuti on vähenenud Valgamaad pigem kiiresti arenevaks piirkonnaks hindavate valgamaalaste osakaal – 2006. aastal oli neid 42%, 2008. aastal 32%, käesoleval aastal 21%.

Uuringut tutvustati 30. novembril Lüllemäe kultuurimajas toimunud arenguseminaril, selle tellis Valga maavalitsus ning selle läbiviimine iga kahe aasta tagant on kokku lepitud arengustrateegias Valgamaa 2013. Valimi suurus oli 300 vastajat vanuses 15–74 aastat.

Analoogne uuring valmis ka 2006. aasta sügisel ja 2008. aasta suve lõpus.

Uuringuga on võimalik tutvuda Valga maavalitsuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles