Päästeamet hoiatab probleemide eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Neljapäeval ja reedel on Eestis kogu ööpäeva jooksul tugev lumesadu ja tuul, mistõttu päästeamet soovitab võimalusel vältida autoga liiklemist, eriti kõrvalteedel. Kui sõitmine on siiski vajalik, tuleks varuda piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja lumelabidas.

Võimalike elektrikatkestuste puhkus tuleks inimestel varuda koju tikke, küünlaid ja patareisid ning laadida mobiiltelefonid. Kui majapidamises sõltub vee saamine elektrist, tuleks varuda ka joogivett. Et lume tõttu peab arvestama liiklemistakistustega, tuleks hoolitseda sellegi eest, et kodus oleks piisavalt toitu. Elektrikatkestustest saab helistades või SMS sõnumiga teavitada Eesti Energiat telefonil 1343.

Kõrvalises kohas elavatel inimestel tuleks lahti hoida maja juurde viivad teed, et võimaldada juurdepääs pääste- ja kiirabiautodele. Raskete teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades.

Kella 15 paiku oli Eesti Energia teatel üle Eesti vooluta 67 alajaama üle Eesti, Valgamaalt teateid elektrikatkestuste kohta polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles