Läti kolleegid pöördusid murega Eesti politsei poole

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Foto on illustreeriv.
Juhiluba. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Teiss

Politsei tuletab autojuhtidele meelde, et kuigi Eestis liigeldes ei ole juhiloa kaasas kandmise kohustust, nõutakse seda teiste Schengeni riikide teedel liigeldes.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul on viimasel ajal naaberriigi kolleegidelt politseile laekunud infot, et paljudel juhtudel ei ole Lätit väisavatel Eesti kodanikest sõidukijuhtidel kaasas juhtimisõigust tõendavat dokumenti.

Politsei tuletab roolikeerajatele meelde, et Eestis ei ole autojuhil kohustust kaasas kanda Eestis väljaantud juhiluba. Samuti ei ole kohustust Eestis liigeldes kaasas kanda sõiduki registreerimistunnistust, kui juht on kantud liiklusregistrisse omanikuna, vastutava kasutajana või kasutajana – ka juhtudel, kui omanik, vastutav kasutaja või kasutaja viibib sõidukis. Küll peab olema kaasas isikut tõendav dokument.

Piiri taga sõitmisel peab kaasas olema nii isikut tõendav dokument, juhiluba kui sõiduki registreerimistunnistus ning aeganõudvate asjaajamiste vältimiseks võimalusel ka kindlustuspoliis.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel sõnas, et juhiloa võib koju jätta vaid siis, kui loa on väljastanud maanteeamet ning sõidetakse üksnes Eesti piires. «Kui oma teekonnal plaanitakse pilk peale heita näiteks Läti vaatamisväärsustele, peavad need dokumendid alati käepärast olema,» toonitas ta.

Oluline on seegi, et kui Eesti kodanikule on väljastatud teise Euroopa Liidu riigi juhiluba, tuleb seda ühtmoodi kaasas kanda nii Maarjamaa kui välismaa teedel liigeldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles