Küsimus-vastus: kui palju lisandus eelmisel aastal Valgamaale abipolitseinikke?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsinguid koordineeris politseikapten Robert Kõvask.
Otsinguid koordineeris politseikapten Robert Kõvask. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Robert Kõvask, Valga politseijaoskonna politseikapten: «Aktiivsete abipolitseinike arv on viimased aastad püsinud 30 ringis, kasvades mullu 31-lt 36-le. Nendest üheksa on saanud täiendõppe ja võivad iseseisvalt abipolitseinikuna toimetada.

Mullu panustasid Valga abipolitseinikud kokku 2980,5 töötundi. Sellest lõviosa töötasid nad patrullides (2535 tundi), aga andsid oma panuse ka piirkondlikus politseitöös (58), ennetuses (148,5) ja muudes tegevustes, näiteks videoseires ja koolituste läbiviimisel (139). Oluline on anda võimalusi enda oskuste ning teadmiste realiseerimiseks. Mõnele sobib patrullimine, mõnele loengute andmine või videovalve korraldamine.

Rõõmustav on, et 2014. aastal sai ühest abipolitseinikust Valga politseiametnik ning 2015. aastal asus juba kaks abipolitseinikku politseiharidust omandama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles