Tartu maratoni eelsõidud viiakse üle Tehvandile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi kunstlumering
Tehvandi kunstlumering Foto: Peeter Liik / Klubi Tartu Maraton

Tartu teatemaratoni ja Tartu maratoni avatud raja sõidud leiavad sel pühapäeval, 14. veebruaril aset originaalraja asemel Tehvandi kunstlumeringil, andsid teada maratoni korraldajad.

«Tulenevalt praktiliselt olematutest lumeoludest ei ole võimalik teatemaratoni ja avatud raja sõitu teha vastavalt algsele plaanile Elva ja Otepää vahelisel 63 kilomeetri pikkusel originaalrajal,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

«90protsendilise tõenäosusega saame need sõidud korraldada pühapäeval Tehvandi kunstlumerajal. Lõpliku kinnituse toimumise kohta anname neljapäeva hommikul. Väike küsimärk on veel õhus seoses sellega, kuidas Tehvandi rada selle nädala vihmasadudele vastu peab.»

Tehvandil on sõidetav 2,6 kilomeetri pikkune ring, mida teatemaratoni iga vahetus läbib kolm korda. Seega teatesõidu pikkus oleks 4 x 7,8 kilomeetrit. Avatud raja sõidus osalejatele on saadaval 6 ja 12 ringi variant ehk 15,5 ja 31 kilomeetri distants.

Suurim muudatus võrreldes tavaprogrammiga on, et teatemaratoni ja avatud raja sõidud toimuvad ohutuse huvides erinevatel aegadel.

Teatemaratoni start on pühapäeva hommikul Tehvandi suusastaadionil kell 9. Kolm tundi pärast seda ehk kell 12 saavad stardi avatud raja sõitjad, kes lastakse rajale väikeste vahedega kuni 30-liikmelistes gruppides.

Eilse seisuga on Tartu teatemaratonile end kirja pannud 44 võistkonda ning avatud raja sõitudele 117 suusatajat. Seega peaks pühapäeval stardis olema kokku ligi 300 suusatajat.

44. Tartu maratoni põhisõitude toimumise osas tehakse ametlik otsus hiljemalt 15. veebruaril, kuid praegu on põhimaratoni toimumine originaalrajal äärmiselt vähetõenäoline.

Copy
Tagasi üles