Suur sula ohustab kruusateid

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koormuspiirang Helme vallas
Karjatnurme ja Linnak
Koormuspiirang Helme vallas Karjatnurme ja Linnak Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lume sulamisega on mõnel pool tekkinud teedele raskesti läbitavad kohad. Valgamaalgi on paiku, kus liiklemine praegu tavalisest keerulisem.

Helme vald on ennetava abinõuna määranud teedele juba massipiirangud, mis peaks olukorra kontrolli all hoidma. «Kõige suurem murekoht on praegu raskeveokitega sõitmine vallateedel,» sõnas vallavanem Tarmo Tamm. Kuna metsalangetustehnikat tahetakse praegu metsast välja tuua ja see eeldab edasi-tagasi liikumist, on vallajuhi sõnul reaalne tee lagunemise oht näiteks Karjatnurme piirkonnas.

«Hindame kohapeal olukorda ja kokkulepete alusel lubame liikuda. Metsafirmad on mõistvad olnud ja aktsepteerivad kokkuleppeid,» sõnas vallavanem. Ta lisas, et valla teed ei ole tegelikult halvas seisus ja kuskil ei uputa. «Pigem on mure majapidamistest väljasõitudel. Kui mõni kruusatee on näiteks tagasihoidlikumalt tehtud, lähebki teinekord tee korrast ära.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles