Kirjamehele avaldas muljet kohalike uskumatu elujaatus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik, suhtekorraldaja ja ettevõtja Ain Parmas rääkis kohtumisel Valga lugemishuvilistega Säde kohvikus oma elust Kambodžas. Reisist eksootilisele maale ilmus raamat «Minu Kambodža», millest saab põhjaliku ülevaate selle riigi ajaloost, loodusest, kultuurist, elanikest ja nende eluolust.
Ajakirjanik, suhtekorraldaja ja ettevõtja Ain Parmas rääkis kohtumisel Valga lugemishuvilistega Säde kohvikus oma elust Kambodžas. Reisist eksootilisele maale ilmus raamat «Minu Kambodža», millest saab põhjaliku ülevaate selle riigi ajaloost, loodusest, kultuurist, elanikest ja nende eluolust. Foto: Sirje Lemmik

Ajakirjanik, suhtekorraldaja ja ettevõtja Ain Parmas, kes kirjutanud raamatu oma elust Kambodžas, astus Valgas lugejate ette, et rääkida selle eksootilise maa võludest ja valudest.

Muljeid Kambodžast, kus ta elukaaslasega õpetajaametit pidas, tõi Parmas Säde kohvikusse kogunenud kuulajateni teemade kaupa. Käsitlemist leidis nii riigi ajalugu, loodus, kultuur, elu ja inimesed, toit, rahvusvähemused, usk kui haridus. Oma juttu ilmestas ta arvukate fotodega.

«Kõige keerulisem periood oli riigi ajaloos 1975–1979, mil tulid võimule punased khmeerid, kes nelja valitsemisaasta jooksul hävitasid kogu riigi haritlaskonna,» rääkis Parmas ilusa maa koledast minevikust. Kuigi kodusõjast on möödas üle 35 aasta, saab inimesi siiani surma maamiinide tõttu ja plahvatuste tagajärjel. «1979. kuni 2013. aastani on plahvatuste tõttu viga ja surma saanud 64 000 inimest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles