Kellele ja miks on karjääriinfo oluline?

, Valgamaa Rajaleidja keskuse karjäärispetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Mekk
Tuuli Mekk Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Molière on öelnud: «Me pole vastutavad mitte ainult selle eest, mida teeme, vaid ka selle eest, mida tegemata jätame.» Miks alustan oma kirjatükki Molière öeldud sõnadega? Mulle tundub, et antud mõtet saame me üle kanda sageli ja paljudesse oma tegevustesse ja valikutesse. Mitte ainult minu igapäevane töö, vaid ka isiklikud tegevused panevad mind sageli nendele sõnadele mõtlema.

Kui täna loobun midagi tegemast, kellelegi abikätt pakkumast, iseennast kuulamast – kas see on hea ja kasulik või teeb kellelegi kahju? Kas minu käes ja tegemistes on võim, et aidata teisi? Kas teise inimese muret, probleeme märgates ja mõistes, kuid mitte midagi tehes – on see kasulik mulle, talle või kellelegi kolmandale? Kas iseennast mitte kuulates, endale mõeldes teen kahju? Nii palju valikuid, võimalusi ja erinevaid tulemusi.

Iga lapsevanem soovib, et tema lapsel läheks elus hästi ja et tal oleks hea töökoht, tore pere, suurepärane karjäär. Laps, kellest on saanud õnnelik, enesekindel ja harmooniline inimene, toob rahulolu ka vanema hinge. Lapsest kasvab inimene, kes kannab edasi oma vanemate hoiakuid ja väärtushinnanguid. See kõik kokku moodustab teadliku vanema, kes planeerib, kavandab ja suunab oma lapse elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles