Juhtkiri: et sohver jõuaks koju ...

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Hiljuti vapustas Eesti avalikkust jõhker veretöö Pärnumaal, kui töökohustuste täitmisel hukkus 65aastane taksojuht. Politsei on tapmises kahtlustatavatena kinni pidanud 18- ja 20aastase mehe.

Juhtum tõi taas päevakorda taksojuhtide turvalisuse küsimuse. Nagu võib lugeda tänasest Valgamaalasest, on nii taksojuhtide liidu juht kui Valgamaal tegutsevad taksojuhid ühel meelel selles, et taksojuhtide töö pole kaugeltki turvaline. Tõsi küll, paarkümmend aastat tagasi tuli teateid taksosohvrite vastu toime pandud rünnakutest sagedamini. Ent taksojuhtide tapmisi on ette tulnud ka viimastel aastatel – näiteks 2011. aastal Viljandis.

Ilmselt arvestab iga taksorooli keerama asuv inimene sellega, et tegu pole kindlasti mitte kõige turvalisema ametiga. Nagu tõdeb Eesti Taksojuhtide Liidu juht, 30 aastat sel alal tegutsenud Lembit Poolak, on taksojuhiamet ohtlikkuselt kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles