Valga klubi vahetas treenerit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka meeskonna senine peatreener Varis Krumins sai ametist priiks.
Valga-Valka meeskonna senine peatreener Varis Krumins sai ametist priiks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga-Valka/Maks & Mooritsa korvpalliklubi otsustas Eesti liigas näidatud kehvade tulemuste valguses välja vahetada klubi lätlasest peatreeneri Varis Kruminši. Tema asemel võtab vägede juhatamise enda peale kauaaegne Rakvere Tarva mängija, 36aastane Juris Umbraško, kirjutab portaal basket.ee

«Läti meistrivõistlustel oleme väga head olnud, kuid olukord Eesti kõrgliigas ei rahuldanud klubi juhtkonda. Eks nemad teavad paremini. Siiski arvan, et olukord polnud lootusetu ja meil oleks olnud võimalus kuuenda koha peale võidelda,» kommenteeris ametist vabaks saanud Kruminš ERRi venekeelsele uudisteportaalile.

«Tuleb meeles pidada, et me mängisime enamuse hooajast nõrgendatud koosseisus. Vigastuste ja haiguste tõttu saime paljudes mängudes toetuda vaid viie-kuue mängija panusele,» lisas treener.

Kruminši sõnul tal Valga meeskonna juhtidele ühtegi kriitilist sõna öelda pole: «Nemad panevad klubisse raha ning seega otsustavad, kes peatreener on.»

Valga uueks juhendajaks palgatakse väidetavalt endine Rakvere tarva pikaaegne lätlasest mängumees Juris Umbraško.

«Tean teda hästi, aga kui mängijat. Milline ta treenerina on, sellest pole mul aimugi. Kuulsin, et ta on vahepeal töötanud füüsilise ettevalmistuse treenerina,» kommenteeris Kruminš.

Koduses Alexela meistriliigas on Valga-Valka meeskond 22 kohtumisest võitnud vaid seitse ning liigatabelis hoitakse eelviimast ehk 8. positsiooni. Kuid Läti Aldaris LBL liigas ollakse kuue võidu ja kuue kaotusega 11 klubi konkurentsis seitsmendal kohal.

«Tundub, et jäime treenerivahetusega pisut hiljaks. Esimesed ohumärgid lõid välja juba detsembris, aga ikka loodad, et läheb paremaks,» kommenteeris klubi mänedžer Antti Vasar

Copy
Tagasi üles