Tsirguliinas esilinastub uus kodumaine komöödia

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi võtted Laidoneri mõisas.
Filmi võtted Laidoneri mõisas. Foto: Liis Treimann/PM

Reedel, 19. veebruari pärastlõunal saab Tsirguliina rahvamajas näha verivärsket kodumaist komöödiat «Klassikokkutulek». Tegemist on ühe valitud üle-eestilise esilinastuse raames korraldatud kinoseansiga.

2011. aastal ilmunud samanimelise Taani komöödiafilmi põhjal vändatud film jutustab loo kolmest klassivennast Mardist (Mait Malmsten), Toomasest (Genka) ja Andresest (Ago Anderson), kelle koolilõpetamisest on möödunud 25 aastat ning saabumas on klassikokkutulek. Et ennast argimuredest vabaks lasta, otsustavad kolm semu tähtsale üritusele eelneval nädalavahetusel linna peale minna, tundmaks end taas 18aastastena.

Üsna pea avastavad aga mehepojad, et nii maailm kui meeste füüsis on pikkade aastatega kõvasti muutunud. Kusjuures pole midagi naljakamat keskealistest meestest, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad, kui kere kannatab ning samas pole midagi kurvemat olukorrast, kus vaim on endiselt valmis, aga liha kipub järele andma.

Filmi lavastajaks oli René Vilbre, kes on varasemast tuntud kui legendaarse «Kreisiraadio» telesarja lavastamisega. Peakangelaste kõrval astuvad üles noored staarid Mart Müürisepp, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port ning kolmiku abikaasasid ja endisi kallimaid kehastavad säravad diivad Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Marika Korolev, Kadri Adamson ja Ene Järvis. 

Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi dramaturg ja näitleja Martin Algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles